De säger att den längsta resan börjar med ett enda steg. Jag måste hålla med. Innan vi tar det första steget måste vi kalla förnuft och tydlighet till var vår resa är att ta oss och hitta modet att lämna vår komfortzon i stället för förändring. Många av oss fruktar förändring, för det är mysteriet med det okända som har fördömt många av oss till ett liv i medelmåttighet och missnöje. Resan måste börja från sitt eget hjärta och deras önskan måste drivas av deras tro på att något bättre väntar på dem i slutet av sin resa och det är själva resan som kommer att ge dem denna nya passion i deras liv. Från djupt i deras hjärtan till längtan i deras själar är en underbar plats där våra barndomsdrömmar fortfarande bor. Det är i detta underbara tillstånd som vi hittar vårt mod, vår önskan och vår lust att leva livet.

En resa i livet handlar inte om att fly från våra problem. Det är ett uttalande om missnöje och en medveten övertygelse om att vi förtjänar bättre och ingenting kan hindra oss från att sträva efter ett bättre och betydligt mer givande liv. Vi måste tro att vi inte sattes på jorden för att lida och ständigt kämpa. Vi måste tro att vi inte bara placerades här för att leva ett rikligt liv, utan att vi inte kommer att nöja oss med något mindre än fullständig lycka och fred. Att hitta ett länge förlorat livsskäl och att älska oss själva nog för att tro att vi förtjänar all den kärlek och glädje som livet längtat efter att ge oss.

Vi måste bli av med alla negativa tankar, minnen från våra korta fall i det förflutna och något som helst som kan försöka stå i vårt sätt och motverka oss. Precis som detta är en ny resa blir det vår enda resa nu. Vi lämnar det förflutna och ser allt som leder fram till denna punkt som inlärningsupplevelser och från vårt förflutna finner vi en ny uppskattning av även de minsta välsignelser på vår nya resa. Vår tacksamhet fyller våra själar med nytt hopp och våra hjärtan börjar vårda varje ögonblick och varje andetag. Vi lever igen, och vi har bara börjat!

Resan börjar med en dröm om sann frihet. Vi är inte rädda för misslyckande men vi välkomnar detta nya äventyr med öppna armar och en sann tro på oss själva och de underbara upptäckterna som väntar oss. Vi definierar inte längre våra liv utifrån våra gamla roller som anställda, män, fruar, föräldrar eller någon annan etikett. Vi är individer med våra egna drömmar och uppfattning om våra liv och livet runt oss. Vår relation med oss ​​själva är en separat men samtidigt existerande resa med de omkring oss. Vi styrs inte längre av våra känslor, vi förändrar vår uppfattning om världen och av oss själva och när den processen mognar är våra känslor inte längre dikterade av händelser utanför vår kontroll. Vi lär oss att se de saker i livet som vi verkligen är viktiga och släpper all negativitet, till och med så att vi undviker all negativitet för att inte överlämna vår lugn och positiva energi till det. Vår resa kommer att fyllas med positiva tankar, attityder och en underbar energi som kommer att stråla för alla att njuta av och många kommer att dra nytta av. Detta är en vacker gåva och den är din för att ta.

Sedan vi var barn har våra tankar och uppfattningar om den yttre världen programmerat oss att tro att ju fler leksaker vi har desto mer framgångsrika är vi. Detta tankemönster växer med oss ​​och våra standarder som vuxna är de som styr våra tankar om hur vi ser oss själva. Många av oss kommer inte till vårt förtroende när vi lägger vårt eget värde och framgång på vad vi fysiskt har förvärvat och där vi är så långt som våra karriärer. Vi mäter vår framgång mot andras framgång och vi lever arga missnöjda liv med låg självkänsla och överlämnar oss så småningom till tanken att detta är mitt liv och att det aldrig kommer att förändras till det bättre. Vi ser fortfarande vår framgång att mätas av hur många leksaker vi har; bilen vi kör, huset vi bor i, våra titlar och så vidare.

Den goda nyheten är att vi kan befria oss från reglerna i den yttre världen där människor lever sina liv med tron ​​att allt kommer till grund för att överleva de fittest. En persons liv mäts inte av vad de har samlat, eftersom materiella ägodelar aldrig kan garantera fred eller lycka för någon och sällan kommer att göra det. För att leva ett framgångsrikt liv måste det göras inifrån sig själv; ett kärleksfullt hjärta, ett lugnt sinne och service till andra. När vi kan gå tillbaka och titta på oss själva och vem vi är inuti, långt ifrån den materiella matrisen som vi har fångats i hela våra liv, så kan vi ärligt och mycket tydligt se vad som verkligen är viktigt i livet och komma till denna vackra fred som har levt inom oss från början. Släpp det förflutna och lära oss att fokusera på dagens välsignelser och morgondagens underbara löften. Må du hitta ditt riktiga jag och inse hur speciell du verkligen är. Din resa väntar, njut av resan.

Om du gillade den här artikeln kan du besöka Jay’s Family-webbplatser på Jays Plan – Secrets of a Single Dad and Family Health With Mister Mom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *