Livet är verkligen ett mycket intressant fenomen. Men vanligtvis är vi för upptagna med att leva eller oroa oss för det för att verkligen förstå dess betydelse. Från tid till annan måste vi stå tillbaka och titta på var vi har varit i våra liv för att förstå och uppskatta lärdomarna som vi hittills har lärt oss. Genom att göra det hjälper vi oss att bättre förstå vart det är som vi åker i framtiden.

Om vi ​​till exempel är mycket medvetna om våra liv kommer vi att upptäcka att livet tenderar att skicka upprepade meddelanden eller lektioner till oss nästan dagligen. Om vi ​​inte är medvetna verkar det som om dessa upprepningar är nya men faktiskt tenderar de att vara samma budskap i olika former. Ju mer medvetna vi kan om vad dessa meddelanden försöker “berätta för oss”, desto mer värde kan vi lägga på dem och hur de kan hjälpa oss i givna situationer. Vi kanske inte är medvetna om dem första gången, femtionde gången men … den hundra första gången den kan “slå oss” så att vi nu kan behålla det som vi har lärt oss nu … och för framtida referens.

Ett exempel på detta är när vi upplever smärta av en fysisk eller emotionell typ. Vår tendens kan vara att se vad smärtan kan vara som varaktig “för alltid”. Men det går naturligtvis inte. När vår uppfattning är att den kommer att pågå, kan vår förmåga att hantera det effektivt hämmas och vi ökar det lidande vi upplever. Men att placera den i sitt rätta perspektiv … nämligen. att det finns en början och slut på allt i livet … vår energi slösas inte med att oroa dig för något som inte kommer att hända. Vi blir mer medvetna om att läkning är en del av den totala upplevelsen och att vi kommer att gå in i den fasen snart nog.

Dessa lektioner är avsedda för oss att förstå vad vi har samarbetat på så sätt i våra liv. Så när nästa lektion kommer över oss mycket som ett “test”, kan vi se tillbaka och ralisera att det finns en likhet mellan denna nya lektion och tidigare som vi har stött på och framgångsrikt lärt oss och slutfört. Detta är det primära och viktiga skälet till att livet av många kallas en “process” eller en “resa” och inte bara en serie händelser som inträffar.

I denna process kan vi sedan uppmana till de faktorer som inträffade i föregående lektion (er) och använda dem i lektionen som presenterar sig nu. Ju mer vi kan reflektera över vad vi redan har åstadkommit, desto mindre rädsla, tveksamt och oroande kommer vi att vara, vilket i sin tur tillåter oss att vara mer mottagliga för den nya lektionen. Sedan kan vi börja identifiera och utvärdera våra styrkor och svagheter och tillämpa nödvändiga åtgärder i våra liv baserat på denna medvetenhet.

Lyckligtvis eller tyvärr, beroende på vårt perspektiv, kan vi inte förutsäga framtiden. Vi kan dock fortfarande uppmana det förflutna för att hantera nutiden. På det sättet kan vi ta de mest positiva, framgångsrika och effektiva resultaten från våra liv och bygga vidare på det just nu. Och kom ihåg, även om vi inte kan förutsäga framtiden, är idag bara imorgon igår.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *