Försäljningen av självhjälpsböcker är en bransch med flera miljarder dollar, vilket innebär att det finns en hel del människor där ute som är missnöjda med sina liv och vill förbättra dem, vara så hälsosamma, känslomässigt, andligt, ekonomiskt eller med personliga förhållanden.

Även om det kan hävdas att det inte finns något sådant som en bok om självhjälp, eftersom den rena handlingen att läsa måste innebära att en tredje part hjälper dig, ändrar det inte det faktum att ett av de billigaste sätten att få insikt i och vägledning för ditt specifika problem är genom att läsa en bra bok som är specifikt relaterad till ditt problem.

Men hur väljer du bland de miljontals böcker som finns på marknaden vilka som passar dig?

Först av allt måste du gå tillbaka och analysera exakt vad ditt problem är. Behöver du vägledning i att definiera och förstå dina verkliga livsmål och värderingar? Eller kanske upplever du en stor, livsförändrad situation och söker visdom och coaching för att hjälpa dig genom det?

Å andra sidan kan det vara att du redan är medveten om det specifika område där du behöver hjälp. Till exempel hjälp med att förbättra ditt självkänsla, hantera stress eller depression eller uppnå mer framgång i dina personliga eller affärsrelationer.

Eller kanske du är ute efter mer allmänna, men tankeväckande, råd och instruktioner om personlig utveckling och att använda din tid effektivt.

När du har tänkt saken allvarligt och tagit ett beslut, varför inte söka på webben efter idéer och förslag till en verklig bok? Du kommer att upptäcka en mängd webbplatser som erbjuder utmärkta, djupgående recensioner, många av dem inklusive kommentarer till vem boken passar.

Inte så angelägen om att läsa? Varför inte tänka på en CD? Du hittar många böcker som också finns tillgängliga på CD och till och med DVD.

Oavsett vilken bok du plumpar för, ta tillräckligt med tid för att läsa, förstå och absorbera dess innehåll. Det kan mycket väl ta längre tid än vad du ursprungligen hade förväntat dig, eftersom de ofta än inte innehåller massor för dig att tänka på och många nya idéer.

Det viktigaste av allt … gör vad du har läst i praktiken! Det finns ingen mening med att bara hålla teorin i ditt huvud!

Handlingen som boken leder dig att vidta beror på problemet du står inför. Det kan handla om att revidera dina värden, mål och effektivitet och använda enkla tekniker för att förbättra ditt dagliga liv.

Eller, som ett resultat av det du har läst, kan du bli inspirerad att gå vidare i självhjälptekniker, till exempel yoga, meditation eller läkning.

Livet ska åtnjutas, inte drabbas. Om du är olycklig eller missnöjd med det ska du söka kunskap och råd från experter. Och en utmärkt utgångspunkt är med självhjälpsböcker.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *